Α Κανονική - PROFICIENCY 2

Α Κανονική - PROFICIENCY 2

Ενισχυμένοι από τις junior τάξεις οι μαθητές εισέρχονται στην Α κανονική. Δίνεται ιδιαίτερη...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ

Εάν ο μαθητής ξεκινήσει τη φοίτηση του όταν είναι Γ δημοτικού ( Α παιδική) θα χρειαστεί μια χρoνιά...

Ιστορικό

Λάμπρος ΓερογιώκαςΗ επωνυμία «Ηράκλειο» του Λάμπρου Γερογιώκα ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1963. Στη Λάρισα η πρώτη σχολή ήταν στην οδό Παπακυριαζή 49. Μετά όμως από λίγα χρόνια έπρεπε να μετακομίσουμε λόγω κατεδάφισης. Ευτυχώς δίπλα μας –Αθ. Διάκου και Γαζή –γινόταν μια πολυκατοικία και μας δόθηκε χώρος πάνω από 200τ.μ με ιδιαίτερη είσοδο.Φυσικά έγινε ειδική μελέτη για άνετες αίθουσες, ευρύχωρους χώρους και με μελλοντικές προοπτικές. Με την πάροδο των ετών οι μαθητές πολλαπλασιάστηκαν και τα αποτελέσματα έδειχναν τη σοβαρότητα της εργασίας. Έτσι έγινε σκέψη να ιδρυθεί ένα δεύτερο σχολείο στη γειτονιά μας επι της Ιάσονος 43. Στα σχολεία έρχονταν μαθητές και από μακρυνές αποστάσεις, ακόμη και από τον Τύρναβο. Αυτό μας ανάγκασε να κάνουμε και τρίτο σχολείο στον Τύρναβο το 1971 και μάλιστα ιδιόκτητο με σύγχρονες προδιαγραφές.

Από απόψεως διδασκαλίας δόθηκε έμφαση στο τρίπτυχο: ανάγνωση γραφή και ομιλία από τις πρώτες παιδικές τάξεις. Με το πέρασμα των ετών όμως νέοι τρόποι διδασκαλίας εφαρμόστηκαν με χρήση υπολογιστών, διαδραστικών πινάκων, δανειστικής βιβλιοθήκης και ιδιαίτερης σημασίας στα προφορικά.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

arc 02Εκτός των μαθημάτων δόθηκε προτεραιότητα και στις εκδρομές ιδίως στην Αγγλία. Άρχισαν τον Αύγουστο του 1972. Ήταν οδικώς επι ένα μήνα. Στο Λονδίνο τα παιδιά έμεναν σε ξενοδοχείο και επι 15 μέρες φοιτούσαν στο Κολλέγιο του Κεντρικού Λονδίνου. Κάθε μέρα γίνονταν ξεναγήσεις σε μουσεία και σε σπουδαία αξιοθέατα. Τα Σαβ/κύριακα γίνονταν εκδρομές όπως στο Brighton ,Greenwich,Windsor,Cambridge και σε άλλα μέρη. Το όφελος για τους εκδρομείς τεράστιο. Στην πορεία μετάβασης και επιστροφής συμπεριλαμβάνονταν πόλεις με μεγάλο ενδιαφέρον όπως Βελιγράδι,Βιέννη, Βουδαπέστη, Μόναχο, Παρίσι , Νίκαια Γαλλίας , Βενετία κ.π.α. Κάθε χρόνο οι διαδρομές ήταν πάντοτε διαφορετικές. Φθάσαμε μέχρι Κοπεγχάγη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη και πολλά άλλα μέρη. Οι εκδρομές αυτές συνεχίζονται μέχρι τώρα αλλά αεροπορικώς και όχι οδικώς.

 

Τα χρόνια περνούν οι μικροί μεγαλώνουν και οι μεγάλοι γεράζουν. Έρχεται στιγμή που τα ηνία παραχωρούνται στους νεότερους. Οι κόρες μεγάλωσαν με αρχές και αγάπη για την αγγλική γλώσσα. Κάθε Αύγουστο ήταν στο Λονδίνο και φυσικά στο κολλέγιο. Μετά το λύκειο σπούδασαν αγγλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο του Westminster στο Λονδίνο. Έτσι αφήνω τώρα στις κόρες μου το χώρο για να συνεχίσουν την εκπαιδευτική πορεία που χάραξα οι οποίες συνδιάζοντας μόρφωση με καλλιέργεια ψυχής προσπαθούν με ανιδιοτέλεια και διαρκή υπευθυνότητα να εμφυσήσουν στους μαθητές τους την αγάπη της αγγλικής γλώσσας.

ΓΕΡΟΓΙΩΚΑ, ΓΕΡΟΓΙΩΚΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Αθ. Διάκου 20Α, 41222, Λάρισα

τηλ. 2410537515, fax 2410533400


Ιάσονος 43, 41223, Λάρισα

τηλ. 2410285656

κιν. 6947778580


Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο