Α Κανονική - PROFICIENCY 2

Α Κανονική - PROFICIENCY 2

Ενισχυμένοι από τις junior τάξεις οι μαθητές εισέρχονται στην Α κανονική. Δίνεται ιδιαίτερη...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ

Εάν ο μαθητής ξεκινήσει τη φοίτηση του όταν είναι Γ δημοτικού ( Α παιδική) θα χρειαστεί μια χρoνιά...

Η Θετική Ψυχολογία στην εκπαίδευση

positive psychologyΗ Θετική Ψυχολογία στην εκπαίδευση στοχεύει στην άμεση υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού και στην πιο γενική δημιουργία θετικού κλίματος που είναι τόσο απαραίτητο στην αρμονία και ηρεμία μέσα στη τάξη αλλά και στις σχέσεις των παιδιών μεταξύ τους, πράγμα το οποίο συμβάλλει στον ευρύτερο τομέα της εκπαίδευσης.

 

Μαθητές

Η Θετική Ψυχολογία εστιάζει στην συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών μέσα από τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους, της επάρκειας και της γενικότερης ψυχικής και πνευματικής τους υγείας .. Τρεις σημαντικοί παράγοντες που σχετίζονται με την εφαρμογή της Θετικής Ψυχολογίας σε παιδιά και εφήβους είναι η αισιοδοξία, η ελπίδα και η ποιότητα ζωής.

Εκπαιδευτικοί

Η Θετική Ψυχολογία μπορεί να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους διαφοροποιώντας εποικοδομητικά την στάση τους στους απέναντι σε μια δύσκολη και απαιτητική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Μπορεί να τους βοηθήσει να είναι περισσότερο δυνατοί απέναντι στο άγχος και την εξουθένωση, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και να μεταδώσουν τη γνώση στους μαθητές τους, με την επάρκεια που απαιτείται. Επίσης, μπορεί να συμβάλλει ώστε οι εκπαιδευτικοί να διατηρούν μια θετική εικόνα, να αντιμετωπίζουν τις προκαταλήψεις και τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Τρόποι εφαρμογής

Η Θετική Ψυχολογία στο χώρο του σχολείου έχει μεγάλη επιρροή όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στο χώρο των καθηγητών. Αυτό μπορεί να επιτευχτεί με 3 βασικούς τρόπους.

1) Θετικό κλίμα στη τάξη, εναλλακτικοί τρόποι προσέγγισης.

2) Καλλιέργεια ενδιαφερόντων, εμπλοκή στη διαδικασία μάθησης, παιχνίδι, φαντασία, θεατρικές παραστάσεις.

3) Επίσης η ανακάλυψη νέων μεθόδων μάθησης είναι κάτι σημαντικό και απαραίτητο. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και ο καθρέπτης μας . Πρέπει να αποτελούν φορείς ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον στη συνέχιση της ύπαρξης μας. Βέβαια τα παιδιά από τη φύση τους είναι αισιόδοξα. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες τα περισσότερα παιδιά έχουν υψηλά επίπεδα ελπίδας και θετικής αντίληψης των πραγμάτων ενώ φαντάζονται με θετικό τρόπο το μέλλον τους. Έχει βρεθεί επίσης, ότι οι έφηβοι χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερο βαθμό αισιοδοξίας, ομαδικού πνεύματος και όρεξης για ζωή, σε σύγκριση με τους ενήλικες. Με βάση πάντα τη θετική ψυχολογία, πρέπει πάντα σαν προτεραιότητα να εστιάζουμε στη ψυχική τους υγεία ως παιδιά και όχι ως αυριανούς ενήλικες.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Αθ. Διάκου 20Α, 41222, Λάρισα

τηλ. 2410537515, fax 2410533400


Ιάσονος 43, 41223, Λάρισα

τηλ. 2410285656

κιν. 6947778580


Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο