Μαρία Λ.Γερογιώκα

Καθηγήτρια της Αγγλικής Γλώσσας

 

Δεμένη από πολύ μικρή ηλικία με την Αγγλία και ιδιαίτερα με το Λονδίνο που μέσα από αυτό μεγάλωσε και ωρίμασε η Μαρία Λάμπρου Γερογιώκα έχοντας δίπλα της από μικρό παιδί τον πατέρα της και μέντορά της Λάμπρο Γερογιώκα που υπήρξε από τους πρώτους που έθεσε γερά θεμέλια στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας στην πόλη μας από το 1963, νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τις δικές της εμπειρίες, απόψεις και μεθόδους στο κομμάτι που λέγεται ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.

«Τα σωστά αγγλικά είναι επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον»

Γερογιώκα Μαρία
aithousa_sxoleio_1

Σαν δεύτερη γενιά πλέον μέσα από τις δικές της σπουδές στην Αγγλία και η προσφορά της από το 1987 σαν καθηγήτρια της Αγγλικής Γλώσσας έχει τα δικά της πιστεύω. Τελείωσε το 5ο Λύκειο Λάρισας και μετά ακολούθησε το Αγγλικό σύστημα σπουδών στο Λονδίνο φοιτώντας στο κολλέγιο SOUTHGATE και μετά από εξετάσεις πέρασε στο Πανεπιστήμιο του Westminster- London όπου και αποφοίτησε (B.A. in English Literature). Στο μεταξύ απόκτησε πτυχία που έχουν σχέση με την ίδια τη γλώσσα όπως DIPLOMA OF ENGLISH STUDIES HIGHER CERTICATE AND DIPLOMA IN SPOKEN ENGLISH AND COMPREHENSION FROM ARELS EXAM TRUST με διάκριση.

Θεωρώντας πως η Ψυχολογία είναι πολύ σημαντική στο χειρισμό των παιδιών μικρής αλλά και εφηβικής ηλικίας σπούδασε (B.Sc in Psychology) μέσω ανοικτού Πανεπιστημίου και πάλι στην Αγγλία αποφοιτώντας το 2001 με διάκριση. Μέσα στα 6 χρόνια σπουδών έκανε συχνά ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο για σεμινάρια, πρακτική και για εξετάσεις σε διάφορες πόλεις (Norwich, Brighton, Essex, Milton Keynes and Stirling). Μετά από τόσα χρόνια επαφής με τη γλώσσα, 11 χρόνια σπουδών και πολλά χρόνια στον τομέα της «διδασκαλίας» τεκμηριώνει πως τα σωστά Αγγλικά όπως και κάθε γλώσσα χρειάζεται επιμονή, μεθοδικότητα και οργάνωση. 

Γνωρίζοντας άλλες 2 γλώσσες, Γερμανικά και Ιταλικά, της έδωσε τη δυνατότητα να κρίνει αλλά και να συμβουλεύει γονείς και παιδιά για το πόσο απαραίτητες είναι οι ξένες γλώσσες πόσο μάλλον η Αγγλική γλώσσα που είναι πλέον δεδομένη στο 2020, διότι όλος ο κόσμος δουλεύει, περιστρέφεται, αλλά και λειτουργεί μέσα από αυτή τη γλώσσα. π.χ. Στο διαδίκτυο, διπλωματία, σε τράπεζες, εταιρείες αλλά και σε ένα απλό φυλλάδιο οδηγιών. Δεν υπάρχει πόστο και θέση εργασίας που να μη ζητάει Αγγλικά σαν προσόν.

Σαν Καθηγήτρια δουλεύει με το δικό της σύστημα, πρόγραμμα, μεθοδικότητα αλλά και με πειθαρχία. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως λείπει η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα. Η καλή διάθεση, η σωστή Ψυχολογία και το θετικό της πνεύμα την χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο και είναι κάτι που προσπαθεί να μεταδώσει στους μαθητές της. Αρχή της δεν είναι ένας μαθητής απλά να πάρει ένα πτυχίο, αλλά να γνωρίζει σωστά Αγγλικά για να μπορεί να γράψει και να επικοινωνήσει. Δεν διδάσκει λεξιλόγιο μέσα από κάποιο βιβλίο, αλλά με παραδείγματα και εικόνες για να εμπεδώνεται πιο εύκολα και να μένει στο μυαλό του μαθητή.

Κάνει πολύ συχνά ταξίδια στο Λονδίνο, ενημερώνεται, κρατά επαφές με Κολλέγια και Πανεπιστήμια βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον ενδιαφερόμενο. Προετοιμάζει μαθητές σε όλα τα επίπεδα, για όλα τα πτυχία όπως και στο ειδικό μάθημα Αγγλικών στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Επίσης κάνει διαδικτυακά μαθήματα, μεταφράσεις και έχει πάρει μέρος και σε διερμηνείες. Η επαφή με τους μαθητές της είναι προσωπική και όχι απλά περαστική. Νιώθει περήφανη για τα παιδιά που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να πετύχουν κάνοντας ένα τεράστιο αγώνα πνιγμένα στις υποχρεώσεις του σχολείου και των άλλων δραστηριοτήτων.

«Στα 60 περίπου χρόνια λειτουργίας της σχολής μας, εκατοντάδες μαθητές μας πήραν πτυχία γλωσσομάθειας και πολλοί από αυτούς έχουν γίνει και καθηγητές Αγγλικής Γλώσσας. Οι γονείς λοιπόν πρέπει να είναι προσεκτικοί και να έχουν κάποια κριτήρια πριν στείλουν τα παιδιά τους σε μια σχολή Αγγλικών, και να βάζουν σε πρώτη θέση την Αγγλική γλώσσα γιατί αυτή ανοίγει πόρτες και νέους ορίζοντες, στη ζωή των παιδιών τους».

Είναι παντρεμένη, έχει μία κόρη, και είναι ιδιοκτήτρια του κέντρου Αγγλικής Γλώσσας «ἩΡΑΚΛΕΙΟ» γωνία Αθ. Διάκου και Ανθίμου Γαζή στη Λάρισα. Η προσωνυμία είναι προς τιμή του παππού της Ηρακλή που πέθανε πολύ νέος. Μετά από τόσα χρόνια σε αυτή τη θέση η εμπειρία, της δίδαξε πως η σωστή εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας είναι η καλύτερη επένδυση και ένα μεγάλο όπλο στη ζωή ενός ανθρώπου στη σημερινή εποχή.

κέντρο αγγλικών λάρισα

Προετοιμασία για όλα τα Πτυχία

Η επιτυχία μας στις εξετάσεις αγγίζει το 100%

Διαδικτυακά Μαθήματα

Ειδικές τιμές και ευκολίες πληρωμής